Fırında karnıyarık
Gerekli Malzemeler
250 Gram kıyma(orta yağlı)
6 Adet orta boy patlıcan
2 Adet orta boy soğan
3 Adet domates
8 Adet yeşil biber
1 Tutam maydanoz
1 Kaşık (Yemek Kaşığı) salça
2 Bardak sıvıyağ
1 Tutam tuz
1 Tutam karabiber,kırmızı biber
Tarifin Hazırlanışı
- Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
- İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın.(kızartma işlemini ağır ağır,ağzı kapalı bir tencerede yaparsanız,patlıcanlarınızın yumuşamasını sağlamış olursunuz.aksi takdirde,kızarmış fakat yumuşamamış patlıcanlar elde edersiniz) .
- Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek iyice kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın
- .Domatesler suyunu salıp,kıvam alıncaya kadar pişirin.Maydanozları ekledikten sonra biraz daha pişirip,altını kapatın.
- Sonra tepsiye, patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesikleri bir kaşık yardımıyla, patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
- Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın,ve herbirinin üzerine yine biberlerden birer tane koyun
- Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün.içine birkaç diş sarımsak atın. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
- Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder