10 Aralık 2012 Pazartesi

Afyon Lokumu

Afyon Lokumu


Malzemeler
  • 4su bardağı süt
  • 9 çorba kaşığı şeker
  • 6 çorba kaşığı un
  • 1paket vanilya
  • 1paket kremşanti
  • 1bardak süt
  • 1subardağı ceviz
  • 1/3 margarin
  • 1bardak hındıstan cevizi
Tarif
  • un,şeker,süt,vanilya karıştırılıp kaynayıncaya pişirilir.
  • muhallebi kıvamına gelen karışımın içine margarini koyup altı kapatılır.
  • soğumaya alınır.
  • geniş fırın tepsısının tabanına bolca hindistan ceviziserpilir.
  • üzerine ılıyan muhallebi dökülür.
  • ince tabaka halınde yayılır.
  • ıyıce soguyunca 1bardak sütle çırptığımız kremşantiyide muhallebı üzerine sürülür.
  • ezdiğimiz bır bardak cevizi heryerine serpilir.
  • bu sekılde tepsıyı buzdolabında 2saat kadar bekletilir.
  • daha sonra bir parmak enliliğinde serıt seklınde kesılıp rulo yapılır.
  • istelinel buyukluk ve kalınlıkta arzuya gore servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder